Είμαστε μια ομάδα με εξαιρετική κατάρτιση σε θέματα οπτικής και οπτομετρίας, με κοινούς στόχους και όραμα για την φροντίδα της όρασης.

Eye Exams

Vision Training

Συμμετέχουμε ενεργά σε εκπαιδεύσεις, σεμινάρια, συνέδρια και workshop παρουσιάζοντας εργασίες, poster και δημοσιεύσεις. Ενημερωνόμαστε και εκπαιδευόμαστε διαρκώς πάνω στις νέες εξελίξεις της επιστήμης μας και εξελισσόμαστε παράλληλα με την αναβάθμιση του εξοπλισμού μας. Συμμετέχουμε σε εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Dr. Βασίλης Κόκοτας

BSc, DOptom, DHPClinical Associate OEPF / COVD / NORA

Γεννημένος στην Αθήνα το 1973 αποφοίτησε από το Instituto Regionale di Studi Ottica e Optometria στην Ιταλία με πτυχίο οπτικού – οπτομέτρη και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του (Doctor of Optometry) στο Aston University at Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 1998 είναι μέλος του Optometric Extension Program Foundation (OEPF) μέσω του οποίου έχει λάβει εκατοντάδες ώρες μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην συμπεριφοριστική οπτομετρία και το Vision Therapy. Παράλληλα, είναι μέλος του College of Optometrists in Vision Development (COVD) καθώς και του Neuro Optometric Rehabilitation Association (NORA). Το 2002 του απονέμεται στην Washington D.C. το πρώτο βραβείο Kraskin και το 2004 συγκαταλέγεται στο Contemporary Who’s Who των επαγγελματιών υγείας. Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Η τέχνη και η τεχνική της σκιασκοπίας». Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και είναι μέλος σε δύο peer review boards διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει παρουσιάσει δεκάδες διαλέξεις, σεμινάρια και κλινικά φροντιστήρια σε οπτικούς, οπτομέτρες, οφθαλμίατρους, και ειδικούς αποκατάστασης (εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, κ.α.), τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Διδάσκει νευρο-οφθαλμολογία και νευρο-οφθαλμική αποκατάσταση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα νευροεπιστημών στο School of Advanced Education Research and Accreditation υπό την αιγίδα του University Isabel I. Είναι επίσης πιστοποιημένος κλινικός υπνοθεραπευτής και NLP practitioner. Το 2016 στεγάζει πλέον τα 20 χρόνια εμπειρίας του στο νέο χώρο του Optometria.gr και μέχρι σήμερα παρέχει τις υπηρεσίες του κλινικά στον τομέα της αποκατάστασης και διόρθωσης της όρασης συντονίζοντας παράλληλα την ομάδα εξωτερικών συνεργατών που τον πλαισιώνει. Παραμένει επιστημονικός σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία οφθαλμικών φακών και ταυτόχρονα λειτουργεί συμβουλευτικά σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης ατόμων με νευροκινητικές και αναπτυξιακές διαταραχές, ενισχύοντας και συμπληρώνοντας τα θεραπευτικά προγράμματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι Συνεργάτες μας

Οι εξωτερικοί συνεργάτες μας στηρίζουν τον κορμό των υπηρεσιών μας πολύπλευρα και συστηματικά. Πρόκειται για πτυχιούχους οπτικούς-οπτομέτρες με μεταπτυχιακές σπουδές και εκτεταμένη πρακτική εκπαίδευση. Είναι όλοι τους εκπαιδευμένοι σε θέματα ασφάλειας και πιστοποιημένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με χρήση εξωτερικού απινιδωτή.

Μαρία Ταρασούδη

Bsc. / Msc. Optom

Οπτικός-Οπτομέτρης, απόφοιτη του IRSOO στην Ιταλία και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων Master στην κλινική οπτομετρία και το Vision Therapy (Saera/ Isabel I University) και το management (University of Sheffield). Διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση οπτικών στη Θεσσαλονίκη παρέχοντας παράλληλα σύγχρονες οπτομετρικές υπηρεσίες μέσα από το Vision Training Thessaloniki by Tarasoudis. Είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα myopia control του κέντρου μας, συντονίζει τα προγράμματα Vision Therapy και διενεργεί αξιολογήσεις, ενώ παράλληλα συμμετέχει στα ερευνητικά μας project.

Διονυσία Σουλτανίδη

Bsc. / Msc. Optom

Οπτικός-Οπτομέτρης, απόφοιτη του ΑΤΕΙ Αθηνών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων Master στην κλινική οπτομετρία (Aston University) και τις νευροεπιστήμες (Saera/ Isabel I University). Συνδιευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση οπτικών Σουλτανίδης  στο Άργος αναπτύσσοντας παράλληλα το τμήμα οπτομετρίας και Vision Training. Στο κέντρο μας παρέχει υπηρεσίες Vision Therapy και πρόσθετων αξιολογήσεων, ενώ παράλληλα συμμετέχει στα ερευνητικά μας project.

Τζώρτζια Γυφτοκώστα

BSc. / MSc. Optom

Οπτικός-Οπτομέτρης, απόφοιτη του ΑΤΕΙ Αθηνών και κάτοχος τίτλου Master στις νευροεπιστήμες (Saera/ Isabel I University). Διευθύνει ένα απ’ τα καταστήματα της οικογενειακής επιχείρησης Angelos Optics στους Αμπελόκηπους όπου και παρέχει παράλληλα υπηρεσίες οπτομετρίας, χαμηλής όρασης και φακών επαφής. Στο κέντρο μας παρέχει υπηρεσίες Vision Therapy, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στα ερευνητικά μας project.

Μυρτώ Κόκκορη

BSc. / MSc. Optom

Οπτικός-Οπτομέτρης, απόφοιτη του Instituto Keplero στην Ιταλία και κάτοχος τίτλου Master στην κλινική οπτομετρία και το Vision Therapy (Saera/ Isabel I University). Είναι υπεύθυνη παροχών υπηρεσίας οπτομετρίας και εφαρμογών φακών επαφής για όλα τα καταστήματα Κokkoris Οptics συμμετέχοντας παράλληλα σε όλους τους διαχειριστικούς τομείς της οικογενειακής επιχείρησης. Στο κέντρο μας παρέχει υπηρεσίες Vision Therapy, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στα ερευνητικά μας project.

Θεωρούμε ότι η διεπιστημονική προσέγγιση είναι το κλειδί μιας επιτυχημένης παρέμβασης. Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε μ’ ένα ευρύ δίκτυο επαγγελματιών υγείας στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οφθαλμίατροι, αναπτυξιολόγοι, νευρολόγοι, φυσίατροι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, προπονητές, κ.α.

Οφθαλμολογικό κέντρο ΟΜΜΑ

Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι το οφθλαλμολογικό κέντρο ΟΜΜΑ μας εμπιστεύεται για την ανάλυση, την μελέτη και την αποκατάσταση προβλημάτων διόφθαλμης όρασης καθώς και για την εφαρμογή βοηθημάτων (Low Vision Aids) σε ασθενείς με χαμηλή όραση.